Ελλαδα

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Οι μεσημεριανές βροχές στα ορεινά θα συνεχιστούν για λίγο ακόμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνικό καλοκαίρι
Ελληνικό καλοκαίρι © StockSnap / Pixabay

Γλυκαίνει ο καιρός. Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες.

Με καλοκαιρινή διάθεση θα κυλήσει η υπόλοιπη βδομάδα, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσεις τους 32-34 βαθμούς και ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Οι μεσημεριανές βροχές στα ορεινά θα συνεχιστούν για λίγο ακόμα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, την Πέμπτη βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το ΒΑ Αιγαίο και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και περισσότερη ηλιοφάνεια στη νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά τους 27-29 βαθμούς, 31-33 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, 29-30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Δυτικοί στο Αιγαίο 3-5 και στα νότια θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική το μεσημέρι θα πρέπει να περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια γενικότερα. Η θερμοκρασία από 20-32 και οι άνεμοι σε δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετό ήλιο με λίγη τοπική συννεφιά το μεσημέρι και βροχές στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 18-30 και οι άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ βόρειοι και βαθμιαία νοτιάδες.

Στην εξέλιξη του καιρού, η Παρασκευή θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, χωρίς να λείπουν και πάλι οι μεσημεριανές μπόρες στα βόρεια κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη 3-5 και στα νότια 6-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Τα μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν να σημειωθούν σύντομες βροχές. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια θα φτάσει και οι άνεμοι δυτικοί στα νότια μέχρι 6-7 μποφόρ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ