Ελλαδα

Μαρκέλλα: Τι λέει η ιατροδικαστής για το κοκτέιλ ναρκωτικών

«Οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προβληματίζει το κοκτέιλ ναρκωτικών που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας - Τι δήλωσε η ιατροδικαστής.

Προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές το κοκτέιλ των ναρκωτικών που χορηγήθηκε στη 10χρονη Μαρκέλλα. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών - το λεγόμενο «speedball» - που όμως δρα ανεξάρτητα. Η ανήλικη παραμένει αποκλεισμένη από το οικογενειακό περιβάλλον της και υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη Μαρκέλλα δήλωσε για την υπόθεση:  «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Ζαγγελίδου πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα».

Ο γρίφος που έχουν να λύσουν οι αστυνομικοί, είναι εάν αυτοί που της τα χορήγησαν γνώριζαν την αντίθετη δράση τους και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρούν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς βρίσκονται στη σκιά της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την μικρή. Εκτιμούν πως σύντομα θα είναι στα χέρια τους για να δώσει εξηγήσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ