- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα Λούνα Παρκ - Τι αλλάζει
Νέοι κανόνες ασφαλείας - Συνεχείς έλεγχοι - Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ
Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των Λούνα Παρκ φέρνει το ΦΕΚ με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Σημαντικές αλλαγές φέρνει το ΦΕΚ για τον νέο τρόπο λειτουργίας των Λούνα Παρκ.
Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, για τον Κανονισμό ασφάλειας και ελέγχου εξοπλισμού και διατάξεων ψυχαγωγίας -Λούνα Παρκ (Υ.Α. 50116/2020, ΦΕΚ 2065/Β’/30.05.2020).
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το σχέδιο της απόφασης για τα Λούνα Παρκ καταρτίστηκε με τη συνεργασία εκπροσώπων της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, των εμπλεκόμενων οικονομικών φορέων (Ενώσεις Επιχειρήσεων- Λούνα Παρκ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του ΕΣΥΔ, του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ και της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης -HellasCert .
Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι απαιτήσεις ασφάλειας και οι προδιαγραφές που αφορούν στον σχεδιασμό, στην κατασκευή, στην εγκατάσταση, στη συναρμολόγηση, στην αποσυναρμολόγηση, στη λειτουργία, στον χειρισμό, στη συντήρηση και στον έλεγχο των σταθερών και περιοδευουσών εξοπλισμών και διατάξεων ψυχαγωγίας, με στόχο την ασφάλεια επιβατών, χρηστών και εργαζομένων σε αυτές, λαμβάνοντας υπόψη και υιοθετώντας τις απαιτήσεις του εναρμονισμένου ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 13814.
Επιπλέον, με τον Κανονισμό θεσπίζεται η διενέργεια αρχικών και περιοδικών ελέγχων του εξοπλισμού και των διατάξεων ψυχαγωγίας, οι οποίοι θα διενεργούνται μόνο από αναγνωρισμένους από τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας φορείς ελέγχου, διαπιστευμένους από το ΕΣΥΔ, καθώς και η πιστοποίηση της τεχνικής επάρκειας του προσωπικού των εν λόγω ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων με την ανάπτυξη εθνικού σχήματος πιστοποίησης κλαδικού χαρακτήρα.
Τέλος, προβλέπεται εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα για τη διαπίστευση και έγκριση δραστηριοποίησης φορέων ελέγχου και τη συμμόρφωση των οικονομικών φορέων με τις απαιτήσεις του Κανονισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεταφέρονται με πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη σε φέρι μποτ
Τους βρήκαν οι πυροσβέστες
Φονικό το πέρασμα της πυρκαγιάς με δύο νεκρούς στο νησί
Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
«Δεν είναι αργά για να παρέμβουμε»
Μπαράζ μηνυμάτων από το 112
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Δείτε τις πρώτες εικόνες από τα πύρινα μέτωπα
«Ήμασταν εκεί περίπου δέκα ημέρες πριν και καταφέραμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη ελληνική ανάβαση με 18 άτομα»
Πώς θα είναι ο καιρός των επόμενων δύο εβδομάδων
«Έφυγες πολύ νωρίς όμως ζεις στην καρδιά μας και η ζεστή αγκαλιά σου ακόμα γαληνεύει τη σκέψη μας»
Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι
«Δεν απειλείται ο οικισμός του Πεύκου» λέει ο δήμαρχος
Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές σε κατηγορία κινδύνου 4
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.