Ελλαδα

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Τα σχολικά γεύματα συνεχίζονται κανονικά

Πού θα διατεθεί το πλεόνασμα που υπάρχει σε αδιάθετες μερίδες φαγητού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Κανονικά συνεχίζεται η παροχή των σχολικών γευμάτων
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Κανονικά συνεχίζεται η παροχή των σχολικών γευμάτων/ © EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει με τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά μετά την άρση του lockdown - Τι θα γίνει με το πλεόνασμα που υπάρχει σε αδιάθετες μερίδες φαγητού.

Επαναλαμβάνονται τα σχολικά γεύματα με το άνοιγμα των δημοτικών μετά το lockdown του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένα σημαντικό στήριγμα για αρκετές οικογένειες στη χώρα μας και συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Και προστίθεται ότι τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και κυρίως τοπικής προέλευσης.

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, λόγω της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το πλεόνασμα που πιθανόν να προκύψει από τα αδιάθετα γεύματα, ύστερα από επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, θα παραδίδονται στους δήμους και θα διατίθενται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ