Ελλαδα

Πέθανε ο συνιδρυτής των Hondos Center Γιάννης Χόντος

Σε ηλικία 67 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι συνιδρυτές των Hondos Center σε εκγαίνια καταστήματος: Από αριστερά προς δεξιά Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος
Οι συνιδρυτές των Hondos Center σε εκγαίνια καταστήματος: Από αριστερά προς δεξιά Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος © EUROKINISSI / MONTICORE

Πέθανε ο συνιδρυτής των Hondos Center, Γιάννης Χόντος, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι.

Σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο, πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center. Η κηδεία του, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, θα τελεστεί σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Hondos Center
Hondos Center © EUROKINISSI / Γ. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

Ο Γιάννης Χόντος, ξεκίνησε μαζί με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του, πριν από περίπου 50 χρόνια, από τις Μίκρες των Αγράφων για την Αθήνα. Σύντομα, ασχολήθηκαν με το εμπόριο και δούλευαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής. Πωλούσαν το εμπόρευνά τους σε υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Αργότερα, ανέλαβαν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου και το 1967 ίδρυσαν την εταιρεία τους ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στην ίδια όδο. Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν η απόφαση των αδελφών Χόντου να επεκταθούν μέσω franchise, γεγονός που συνέβαλε στην ευρεία αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας Hondos Center σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ