Ελλαδα

Έξοδος για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο φεύγουν οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος - Αυξημένη κίνηση
Από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο φεύγουν οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος - Αυξημένη κίνηση/ © EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η προσέλευση των επιβατών σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 η έξοδος των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος από τα λιμάνια της Αττικής.

Οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για διάφορους νησιωτικούς προορισμούς.

Σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Για σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια πλοίων, 6 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά 9.432 επιβάτες, 1.763 ΙΧ οχήματα, 752 φορτηγά και 427 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορους προορισμούς 12.269 επιβάτες, 1.006 ΙΧ οχήματα, 34 φορτηγά και 271 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 10 αναχωρήσεις πλοίων ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων συνολικά 5.193 επιβάτες, 1.331 ΙΧ οχήματα, 62 φορτηγά και 178 δίκυκλα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 9 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν συνολικά 2.665 επιβάτες 727 ΙΧ οχήματα 38 φορτηγά και 62 δίκυκλα.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Νέοι κανόνες λόγω κορωνοϊού για το ταξίδι με πλοίο

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.

Όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα: Ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Σημειώνεται ότι τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα:

  • στο 60% (από 50% που ήταν έως σήμερα) για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και
  • στο 65% (από το 55%) σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης, αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.