- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας στη Σάμο: Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας
Συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου του νησιού
«Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας» - Επίσκεψη Β. Κικίλια στο νοσοκομείο Σάμου.
Την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του Ιδρύματος εξέφρασε σήμερα Πέμπτη κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Σάμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Όπως σημείωσε από την αρχή του έτους στο Νοσοκομείο Σάμου: έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του ιδρύματος ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων.
Ειδικά δε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφερόμενος στη λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού που δεν αντιμετώπισε κανένα περιστατικό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19. Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων. Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid -19. Και έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα σήμερα, το Νοσοκομείο να διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ - Covid.
Μετά τη συνάντηση του με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσία και του βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη ο κ. Κικίλιας έκανε την εξής δήλωση:
«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ.
Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υποδοχή του έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Το υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα εθνικά δίκτυα το Μεγάλο Σάββατο
Από τον καππαμά της Ρόδου έως τα Λαζαράκια της Αστυπάλαιας - Η παράδοση παραμένει ζωντανή
Ο υφυπουργός Εξωτερικών περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σε πλήρη ετοιμότητα το Λιμενικό το Μεγάλο Σάββατο - Σταδιακή αποφόρτιση μετά τη μαζική φυγή
Τελευταία ευκαιρία για τα πασχαλινά ψώνια πριν το διήμερο λουκέτο στην αγορά - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας
Νωρίτερα το τέλος των δρομολογίων - Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις αργίες του Πάσχα
Μικρή Ανάσταση - Ένα ξεχωριστό στοιχείο της ορθόδοξης κληρονομιάς
Συννεφιά και πρόσκαιροι όμβροι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωση
Άφησαν για λίγο πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις
Οι πιστοί από τους πέντε ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις λιτανείες υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες
Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε να κάνετε τις τελευταίες πασχαλινές αγορές
Είχε πρόσφατα τιμηθεί για τη συγγραφή του βιβλίου του «Μας διώξαν από την Κοκκινιά»
Η ιερή πόλη που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια της μεγάλης Εξόδου, είναι ίσως το πιο ειλικρινά Ελληνικό σημείο της Ελλάδας
Επιστροφή στον σταθμό Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση μηχανών μετά από τεχνικό πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.