Ελλαδα

Έτσι θα προσγειωθεί η τελευταία πτήση από την Ντόχα του Κατάρ

Μεταφέρει 200 Έλληνες από τη Αυστραλία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς θα προσγειωθεί η τελευταία πτήση από τη Ντόχα του Κατάρ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τα 12 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Με πολύ αυστηρούς κανόνες θα αποβιβαστούν οι επιβάτες της τελευταίας πτήσης που προσγειώνεται στη χώρα μας από την Ντόχα του Κατάρ, καθώς μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε επιβάτες πτήσεις από την αραβική πρωτεύουσα, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς το Κατάρ μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Οι περισσότεροι εκ των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης που αναμένεται να προσγειωθεί από ώρα σε ώρα είναι 200 Έλληνες που επιστρέφουν από την Αυστραλία με ενδιάμεσο σταθμό την Ντόχα.

Όλοι οι επιβάτες της πτήσης θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται για καραντίνα στο κέντρο της πόλης. Όσοι βρεθούν θετικοί στον ιό, θα παραμείνουν 14 ημέρες, ενώ όσοι βρεθούν αρνητικοί, θα μείνουν επτά ημέρες στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Η παραπάνω διαδικασία ακολουθήθηκε και με μια πτήση που έφτασε από το Παρίσι, με τα 140 άτομα που επέβαιναν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται πως και οι επιβάτες της πτήσης από την Ντόχα που χαρακτηρίστηκε υγειονομική βόμβα, παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Οι 12 θετικοί στον κορωνοϊό επιβάτες θα παραμείνουν για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι για επτά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ