- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς κύλησε η πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης
Υποτονική η κίνηση σε εστιατόρια, ικανοποιητική στα καφέ
Εστίαση: Με αποστάσεις η επιστροφή -Υποτονική η κίνηση σε εστιατόρια, ικανοποιητική στα καφέ.
Η κίνηση στα καταστήματα εστίασης αλλού ήταν ικανοποιητική για πρώτη μέρα, παραδείγματος χάριν στην Αθήνα όπου «γέμισαν» αρκετά καταστήματα, ενώ αλλού ήταν υποτονική, καθώς ο κόσμος είναι ακόμη μουδιασμένος από τη μέχρι προσφάτως σκληρή καραντίνα.
Η εικόνα που επικράτησε χτες στα καταστήματα
«Ο κόσμος βγήκε και, όπως με έχουν πληροφορήσει συνάδελφοι, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα έχουν από το πρωί πολλή δουλειά» είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Σπύρος Στεργίου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής.
Όπως επισήμανε ο κ. Στεργίου, «το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, γιατί εκτός από την υπεύθυνη στάση των επαγγελματιών, χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου» τονίζοντας παράλληλα ότι «πρώτιστο για εμάς είναι η προάσπιση της υγείας των πελατών μας».
Ο πρόεδρος του συλλόγου των καταστηματαρχών εξήγησε ότι «η ημέρα ξεκίνησε με άγχος», διότι «καθυστέρησε να φθάσει το ΦΕΚ με τις τελικές οδηγίες, όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις διατάξεις για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στις πόλεις, αλλά και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον αιγιαλό».
Μάλιστα, όσον αφορά την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων υπογράμμισε ότι «θα λειτουργήσουμε με γνώμονα πάντα να μην παρακωλύεται η λειτουργία της πόλης και να υπάρχει άνετη διέλευση όλων», ενώ σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων στον αιγιαλό ότι «υπάρχει σε εξέλιξη μία διαδικασία, αφού οι άδειες πρέπει να σταλούν από τον Δήμο στην κτηματική υπηρεσία, ώστε να ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.