Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα μίλησε για συγκεκριμένη συνάδελφο

Η δράστις γνώριζε πολύ καλά από πού να φύγει, ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι
Η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι © Facebook

Η 34χρονη Ιωάννα επιμένει ότι η επιθεση με το βιτριόλι εναντίον της δεν είχε ερωτικά κίνητρα. Στον επαγγελματικό της περίγυρο επικεντρώνονται οι έρευνες.

Στο «Θριάσιο» νοσοκομείο παραμένει η 34χρονη η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα, όπου εργάζεται.

Αν και λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων, αλλά και των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες θα υποβάλλεται από εδώ και πέρα, η Ιωάννα δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει πλήρη κατάθεση για την επίθεση με το βιτριόλι, ωστόσο, χτες το πρωί είχε μια σύντομη συνάντηση με τρεις αστυνομικούς, αλλά και με τον δικηγόρο της.

Εκεί, η 34χρονη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες και από ένα «θερμό» επεισόδιο με συνάδελφό της, που είχε σημειωθεί λίγες ημέρες πριν από την επίθεση με τον βιτριόλι. Με τη γυναίκα που υπέδειξε στους αστυνομικούς να έχει κάνει μεγάλη φασαρία. Βέβαια, η ειδική ομάδα των αστυνομικών τόσο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όσο και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που ερευνούν την υπόθεση προσπάθησε να ελέγξει το συγκεκριμένο πρόσωπο όμως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είχε σχέση καθώς φέρεται την ημέρα της επίθεσης να ήταν αλλού. Από την άλλη, το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει αναγνωρίσει  στο πρόσωπο της γυναίκας με τη μάσκα και τα μαύρα ρούχα συγκεκριμένο άτομο.

Υπενθυμίζεται πως στις πρώτες της κουβέντες στην αστυνομία έχει πει ότι δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιο μίσος ενώ έχει δώσει και μία περιγραφή της γυναίκας που της επιτέθηκε: η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».

Την ίδια ώρα, η 34χρονη μιλώντας στον δικηγόρο της Απόστολο Λυτρα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το άτομο αυτό σχετίζεται σίγουρα με την ασφαλιστική εταιρεία καθώς η γυναίκα που της επιτέθηκε δεν της μίλησε καθόλου και πετάχτηκε ξαφνικά από τη σκάλα του υπογείου, γνωρίζοντας το κτίριο πολύ καλά. Η Ιωάννα επιμένει πως δεν υπάρχει ερωτικό κίνητρο για την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι.

Μόλις, η δράστις πέταξε το οξύ, διέφυγε πίσω από το θύμα της έξω από την πολυκατοικία, γνωρίζοντας ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί πίσω από δέντρα και να μην καταγραφεί από τις κάμερες. Πιθανολογείται ότι έστριψε δεξιά προς τη Θησέως και μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας.

«Μου είπε ότι η δράστις είναι γυναίκα, γιατί μέχρι χθες δεν ήταν σίγουρη, προσπαθούσε να θυμηθεί. Μου είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ότι η δράστις ήταν προφανώς κρυμμένη στο υπόγειο» ανέφερε μιλώντας στο Start ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι ότι προσπαθεί να κάνει κάποιες συνδυαστικές σκέψεις γιατί δεν είχε έχθρες και φιλονικίες με κάποιον ή κάποια. Δεν υπάρχει ερωτική αντιζηλία. Το μυαλό της πάει ότι ή η δράστις είχε εμμονή μαζί της ή ενδεχομένως να πίστευε κάτι από μόνη της χωρίς να είναι πραγματικό. Πάντως, είναι σίγουρη ότι η δράστις γνώριζε καλά τον χώρο εργασίας της».

Οι αστυνομικοί αναμένουν σήμερα ή αύριο να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, τότε θα είναι σε θέση η 34χρονη να δώσει πλήρη κατάθεση για την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι. Σημειωτέον ότι η Ιωάννα είναι σε κατάσταση μεγάλου σοκ και αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες μιλάει ελάχιστα. Τα τραύματα σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ βαθιά, έχει καεί δηλαδή όλο το δέρμα. Έχει ήδη κάνει ένα χειρουργείο και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές επεμβάσεις. Προσπάθεια γίνεται από οφθαλμιάτρους για να σώσουν και το αριστερό της μάτι από το οποίο αναφέρει ότι βλέπει μόνο σκιές.

Επίθεση με οξύ: Αναμένεται να καταθέσει η 34χρονη | 24/05/2020 | ΕΡΤ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ