Ελλαδα

Από τα μέσα Ιουνίου αρχίζει ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας

Ξεκινούν με ΚΥΑ οι σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από τα μέσα Ιουνίου αρχίζει ο Μεγάλος Περίπατος
Η Πανεπιστημίου του Μεγάλου Περιπάτου © EUROKINISSI

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, για την υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου από το Δήμο Αθηναίων

Προχωρά η πιλοτική εφαρμογή της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου, που αποτελεί πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αθηναίων. Σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας, όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

«Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή της παρέμβασης του Μεγάλου Περιπάτου, που επισπεύδεται και υλοποιείται άμεσα λόγω της πανδημίας και τίθεται σε διαβούλευση στην πράξη, ώστε αν χρειαστεί να υπάρξουν προσαρμογές», αναφέρει ο δήμος.  

Προσθέτει, επίσης, ότι η Αθήνα υιοθετεί τις καλές πρακτικές πολλών άλλων πρωτευουσών με στόχο: 

-       Την απελευθέρωση και απόδοση επιπλέον 50 στρεμμάτων δημοσίου χώρου στους πολίτες  για την διασφάλιση των κοινωνικών αποστάσεων

-       Την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και ποδηλάτες, ενώ αυξάνεται η συχνότητα των λεωφορείων λόγω ταχύτερης κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες.  

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βασίζονται σε μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έλαβαν την σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσια Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Η παρέμβαση ξεκινά να υλοποιείται σταδιακά από τα μέσα Ιουνίου, με μια σειρά ήπιων και προσωρινών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί. Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κάθε μια από τις οδούς που αναφέρονται στην ΚΥΑ, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ