Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία νοσηλευτών

Αντιπροσωπεία των νοσηλευτών είχε συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη
ΑΡΧΕΙΟ - Διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για να μην προχωρήσει η ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διάκριση του νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτές.

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ. Ακολούθησε πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ.

Οι νοσηλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διάκριση του νοσηλευτικού προσωπικού, σε νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτές, με κριτήριο τη βαθμίδα εκπαίδευσης τους.

«Ζητάμε έναν και ενιαίο κλάδο νοσηλευτών. Ας μη ξεχνούμε, ότι το ΕΣΥ, από την ίδρυσή του, το 1983, στηρίχθηκε στις πλάτες των Δ.Ε. νοσηλευτών. Δεν υπήρχαν τότε αρκετοί απόφοιτοι ανωτάτων σχολών. Δεν είναι σωστός, έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς, ο διαχωρισμός τους», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

«Ο ενιαίος κλάδος δεν έχει να κάνει με ισοτιμία, αναβάθμιση ή υποβάθμιση πτυχίων, είναι μια καθαρά επαγγελματική συνθήκη εργασίας», δήλωσε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΣΟΝΟΠ, Αθανασία Δέλλιου.

Αντιπροσωπεία των νοσηλευτών είχε συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και στη συνέχεια -μετά την πορεία που έγινε ως το ΥΜΑΘ- έγινε δεκτή και από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ