Ελλαδα

Όλα έτοιμα για την πρώτη Θεία Κοινωνία μετά το lockdown

Τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρση μέτρων για τον κορωνοϊό
Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες για τους πιστούς © Eurokinissi/ΧΡΗΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας συνεχίζονται οι προετοιμασίες των Εκκλησιών για το επίσημο άνοιγμα 17ης Μαΐου.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προετοιμασίες των Εκκλησιών σε όλη την Ελλάδα για την πρώτη λειτουργία παρουσία πιστών. Αύριο Κυριακή 17 Μαΐου ανοίγουν αοι πόρτες των εκκλησιών για τους πιστούς. Στους ναούς και τους χώρους λατρείας θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες καραντίνας λειτουργίες και τελετές με τη συμμετοχή πιστών.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά. Ανάμεσα στις καρέκλες των ναών αφήνεται μία θέση κενή προκειμένου οι πιστοί να έχουν την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την ΚΥΑ, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε Εκκλησία θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Στην είσοδο των ναών θα υπάρχει σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών. Ισχύει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας μέσα στους ναούς, είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών ενώ οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται συχνά.

Εκκλησία
Ετοιμάζονται οι Ναοί για τις πρώτες λειτουργίες με πιστούς © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εκκλησία
Ετοιμάζονται οι Ναοί για τις πρώτες λειτουργίες με πιστούς © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εκκλησία
Ετοιμάζονται οι Ναοί για τις πρώτες λειτουργίες με πιστούς © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ