Ελλαδα

Ο ΑΔΜΗΕ απαντά στην πανδημία του COVID-19

Δίπλα στα νοσοκομεία αναφοράς και το ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή της κρίσης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 740
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε περίοδο πανδημίας: Στο πλευρό των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΚΑΒ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ, με δωρεές σε νοσοκομειακό και ιατρικό εξοπλισμό.
Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε περίοδο πανδημίας: Στο πλευρό των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΚΑΒ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ, με δωρεές σε νοσοκομειακό και ιατρικό εξοπλισμό.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη σε περίοδο πανδημίας: Στο πλευρό των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΚΑΒ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ, με δωρεές σε νοσοκομειακό και ιατρικό εξοπλισμό.

Σημαντική ήταν η συμβολή του ΑΔΜΗΕ στη μάχη ενάντια στην πανδημία του Covid-19. Από την πρώτη κιόλας στιγμή και αντιλαμβανόμενος ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας θα πρέπει να αφιερωθεί στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο ΑΔΜΗΕ ήρθε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, προκειμένου να διερευνήσει τις ελλείψεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό ήρθε σε επαφή με τις διοικήσεις των 13 νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό, καθώς επίσης και με το ΕΚΑΒ, με την πρώτη γραμμής της «μάχης» δηλαδή, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους στα διάφορα στάδια μεταφοράς, εξέτασης  και νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό.

Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία» και το ΕΚΑΒ. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, καθώς είχαν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται οι σοβαρές ελλείψεις στην αγορά σε τέτοιου είδους εξοπλισμό. Ωστόσο, κατέστη δυνατό να βρεθεί το σύνολο του νοσοκομειακού εξοπλισμού που ζητήθηκε, με διαδικασίες «εξπρές». Μια ακόμα προϋπόθεση που λήφθηκε σοβαρά υπόψη αναφορικά με την αγορά του νοσοκομειακού εξοπλισμού ήταν η όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοσή του στα νοσοκομεία.

Στο πλευρό των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΚΑΒ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ, με δωρεές σε νοσοκομειακό και ιατρικό εξοπλισμό.

Αγγίζει τις 900.000 ευρώ το ύψος της προσφοράς
Η προμήθεια του εξοπλισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα  αναλώσιμά τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox), με το ύψος της δωρεάς του ΑΔΜΗΕ, έως εδώ, να αγγίζει τις 370.000 ευρώ.  Παράλληλα, ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, State Grid, προχώρησε σε δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών από την State Grid Corporation of China στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.

Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο της παρέμβασης του ΑΔΜΗΕ, καθώς στη συνέχεια, στις 25 Απριλίου, παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας 200.000 μάσκες Ν95 (τύπου FFP2) οι οποίες μεταφέρθηκαν από την Κίνα με ειδική πτήση της Aegean Airlines. Και εξίσου σημαντικό, δρομολογήθηκε η δωρεά  θαλάμων μεταφοράς ασθενών για τις νησιωτικές περιοχές και για τις περιοχές που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσοκομεία, για ασθενείς που επιβάλλεται να νοσηλευθούν. Καθώς η πανδημία αντιμετωπίστηκε θετικά, όπως λένε οι ειδικοί, ωστόσο ο συναγερμός ακόμα δεν έχει λήξει, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) παραμένει σε εγρήγορση για οτιδήποτε χρειαστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ