Ελλαδα

Όλα τα μέτρα για την Γ' ΕΣΣΟ - Τι θα ισχύει για θαλάμους και ΚΨΜ

Θα παρουσιαστούν από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκεκριμένους περιορισμούς και μέτρα θα πάρει το ΓΕΣ ενόψει της κατάταξης της Γ' ΕΣΣΟ στις μονάδες όλης της χώρας στις αρχές του Ιουνίου.

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει πριν παρουσιαστούν οι στρατεύσιμοι της Γ' ΕΣΣΟ στα στρατόπεδα όλης της χώρας και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη σειρά επρόκειτο να παρουσιαστεί τον Μάιο αλλά οι εξελίξεις ανάγκασαν το Γενικό Επιτελείο Στρατού να καθυστερήσει κατά ένα μήνα τη διαδικασία.

Το ΓΕΣ από την πλευρά του δεν φαίνεται να ανησυχεί καθώς δεν έχουν καταγραφεί μαζικά κρούσματα της COVID-19 στις τάξεις του Στρατού Ξηράς.

Ακόμα διαμηνύει ότι έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των φαντάρων και τους στρατεύματος.

Σύμφωνα, συγκεκριμένα, με ενημέρωση από τον Στρατό Ξηράς, στις μονάδες που θα παρουσιαστούν οι νεοσύλλεκτοι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες καθαριότητας, ενώ όπου κρίθηκε αναγκαίο υπήρξε και απολύμανση.

Παράλληλα, κατά την πρώτη μέρα παρουσίασης των φαντάρων, θα διανεμηθούν όλα τα αναγκαία μέσα προσωπικής υγιεινής, όπως αντισηπτικό, μάσκες, γάντια, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τι θα ισχύει με τους θαλάμους και τα ΚΨΜ

Το ζήτημα των θαλάμων φαίνεται πως έχει απασχολήσει αρκετά το ΓΕΣ, το οποίο όμως διεμήνυσε πως έχουν διαμορφωθεί όλοι με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας, έχουν απολυμανθεί και τα κρεβάτια έχουν επαρκή απόσταση μεταξύ τους.

Ωστόσο, σημαντικό προτέρημα για τη συγκεκριμένη σειρά αποτελεί το γεγονός πως στη συγκεκριμένη ΕΣΣΟ δεν θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση στις μονάδες, κάτι που διευκολύνει την απουσία υπερσυγκέντρωσης στρατιωτών στα στρατόπεδα και φυσικά τους θαλάμους.

Όσον αφορά, δε, τα ΚΨΜ, αυτά θα λειτουργούν κανονικά αλλά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δηλαδή τη χρήση μάσκας, γαντιών και με τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Παράλληλα, μειωμένο θα είναι και το μόνιμο προσωπικό των στρατιωτικών μονάδων, σε μία προσπάθεια αποφυγής του συνωστισμού

Η ορκωμοσία και οι άδειες

Όπως γνωστοποιήθηκε, η ορκωμοσία των στρατευσίμων στις αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς την καθιερωμένη παρουσία επισκεπτών.

Τέλος, αναφορικά με τις άδειες, που σήκωσαν μεγάλη κουβέντα μετά από καταγγελίες στρατιωτών ότι τους είχαν «κοπεί» οι έξοδοι όσο κράτησε η καραντίνα, το ΓΕΣ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα είδος καραντίνας και ότι από τις αρχές Μαΐου χορηγούνται κανονικά οι άδειες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ