Ελλαδα

Έτσι θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις έως τις 5 Ιουνίου

Αναλυτικά τι ορίζεται για το μυστήριο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα στα μυστήρια και τα γλέντια. Δείτε πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις έως τις 5 Ιουνίου.

Τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα διενεργούνται γάμοι, βαπτίσεις και λοιπές θρησκευτικές τελετές εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού περιλαμβάνει η ΚΥΑ των αρμόδιων υπουργείων, που αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα.

Έτσι, όσοι έχουν προγραμματίσει θρησκευτικό γάμο ή βάπτιση από τις 17 Μαΐου οπότε κι ανοίγουν οι εκκλησίες και οι λοιποί χώροι λατρείας, έως τις 5 Ιουνίου θα πρέπει να μειώσουν σημαντικά τους καλεσμένους τους, καθώς ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ.. Για παράδειγμα σε ένα χώρο επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30 οι οποίοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50.

Επίσης, αν είστε καλεσμένοι σε γάμο ή βάπτιση μέχρι τότε, εκτός από το δώρο, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και τη μάσκα σας, ενώ με το που μπείτε στην εκκλησία θα πρέπει να κάνετε χρήση αντισηπτικού.

Στην περίπτωση που ένα ζευγάρι τελεί το γάμο ή τη βάπτιση του παιδιού του στο προαύλιο της εκκλησίας, τότε θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ