Ελλαδα

Νέα επεισόδια στην Κυψέλη

Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Νέος κύκλος επεισοδίων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη το βράδυ του Σαββάτου, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία, καθώς ανέβαιναν την Αγίου Μελετίου, έσπασαν τη βιτρίνα ενός σούπερ μάρκετ και προκάλεσαν επίσης ζημιές σε αυτοκίνητο καταστήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 500, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία ως απάντηση για τα γεγονότα που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (8/5) υπήρξαν επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις από την Αστυνομία. Οι εικόνες μάχης στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου ξεκίνησαν όταν διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο για να διαλύσουν περίπου 250 συγκεντρωμένους. 

Τα στενά γύρω από την πλατεία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Έγιναν 37 προσαγωγές εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η ένταση συνεχίστηκε και στην οδό Σούτσου, όπου η αστυνομία προσήγαγε και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης υπέρ των προσαχθέντων έξω από τη ΓΑΔΑ.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων ασκήθηκαν κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα, ενώ η δίκη τους ορίστηκε να γίνει στις 21 Μαΐου.