Ελλαδα

Κρεμαστινός: Τι έλεγε για τον κορωνοϊό πριν μπει στον «Ευαγγελισμό»

«Όταν παίρνουμε ένα μέτρο πρέπει να σκεφτούμε και τις επιπτώσεις και τα επόμενα βήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κρεμαστινός καθηγητής Καρδιολογίας: "Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα" Kontra News 10

Την έλλειψη προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό είχε τονίσει ο Δημήτρης Κρεμαστινός λίγες μόλις ημέρες πριν εισαχθεί στον «Ευαγγελισμό».

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό είχε κρούσει ο Δημήτρης Κρεμαστινός λίγες ημέρες μόλις πριν εισαχθεί στον «Ευαγγελισμό», τονίζοντας πως τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν έγκαιρα και αρκετά σκληρά.

Ειδικότερα, όσον αφορά την απαγόρευση του καρναβαλιού, ο κ. Κρεμαστινός είχε τονίσει πως «αν ματαιώνεις το καρναβάλι πρέπει να μεριμνάς για το πού θα πάει ο κόσμος. Αν ο κόσμος δεν πάει στο καρναβάλι, θα πάει στα μπαρ, στις καφετέριες, στα εστιατόρια. Εμείς δεν πήραμε αυτά τα μέτρα τότε» και πρόσθεσε:

«Και τώρα το ίδιο λάθος γίνεται. Πολλοί πήγαν στα χωριά τους πριν απαγορευθεί η κυκλοφορία. Και όσοι είναι τώρα φορείς είναι αυτοί που έφυγαν από τις πόλεις και πήγαν στα χωριά. Όταν παίρνουμε ένα μέτρο πρέπει να σκεφτούμε και τις επιπτώσεις και τα επόμενα βήματα. Γιατί έτσι δεν κερδίζουμε κάτι στην ουσία. Τα σκληρά μέτρα θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά.

»Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Η Κίνα απαγόρευσε τα πάντα και έβαλαν την αστυνομία να συλλαμβάνει όποιον δεν φορούσε μάσκα. Σε 2.5 μήνες βρήκαν λύση. Το βλέποντας και κάνοντας δεν είναι λύση».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ