Ελλαδα

Έρευνα - Κορωνοϊός: Το 71,1% ικανοποιημένο από την κυβέρνηση

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Έλληνες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κορωνοϊό, είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το τέλος της περιπέτειας, ενώ μεγαλώνει το άγχος για τις οικονομικές συνέπειες.

To 5o κύμα της έρευνας που πραγματοποιεί η aboutpeople από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσιάζει σήμερα το NEWS24/7, με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά την άρση των μέτρων να είναι στο επίκεντρο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Έλληνες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κορωνοϊό, είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το τέλος της περιπέτειας, ενώ μεγαλώνει το άγχος για τις οικονομικές συνέπειες και τη διάρκεια της κρίσης. Παράλληλα, δηλώνουν ότι θα πειθαρχήσουν στη χρήση μάσκας, θα πάνε με κάποιο τροπο διακοπές, ενώ είναι αντίθετοι στο άνοιγμα όλων των βαθμίδων στα σχολεία.

Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης

  • Σταθερά υψηλά, τα επίπεδα ανησυχίας για τον κορονοϊό
  • Λιγότερη αισιοδοξία για τις εξελίξεις στην οικονομία
  • Μείωση της ικανοποίησης από κυβέρνηση και αντιπολίτευση
  • Άνετοι οι πολίτες στα μικρά καταστήματα, φόβος για μεγάλα εμπορικά και χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
  • Η πλειοψηφία λέει ναι στη χρήση μάσκας σε κλειστό χώρο
  • Οι πολίτες είναι υπέρ στο άνοιγμα των σχολείων για τη Γ' Λυκείου, αλλά όχι για δημοτικά και νηπιαγωγεία
  • Οι Έλληνες θα πάνε διακοπές, αλλά σε άλλο προορισμό και για λιγότερες μέρες

Παραμένει η ανησυχία

Τα επίπεδα ανησυχίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Μεγάλη απειλή για τον κόσμο απάντησε το 79,6% (από 80,5%), για την Ελλάδα το 67,8% (από 66,4%) και για την οικογένεια του το 54,8% (από 54,1%).

Σχετική ανησυχία υπάρχει και για ενδεχόμενη νέα καραντίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το 11,4% θεωρεί πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και το 37,2% αρκετά πιθανό. Λίγο και καθόλου απάντησε το 47,9%.

Η κόπωση φέρνει μείωση της ικανοποίησης

Η ικανοποίηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μείωση σε σχέση με το προηγούμενο κύμα, αλλά ειδικά για την κυβέρνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το 71,1% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 32,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η έρευνα:

https://issuu.com/24media/docs/koronoios_7may2020/6