Ελλαδα

Εμπρησμός Marfin: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Με εντολή Χρυσοχοΐδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοίγει ξανά η υπόθεση Μαρφίν
Ανοίγει ξανά η υπόθεση Μαρφίν ©EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ξεκινούν από μηδενική βάση οι έρευνες με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Ειδική ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε την υπόθεση.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Marfin μετά από 10 χρόνια, καθώς το τμήμα Ασφάλειας έχει συγκροτήσει νέα ομάδα έρευνας. Πρόκειται να διερευνηθούν εκ νέου οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αθώοι πολίτες το 2010 με επανεξέταση των στοιχείων και των μαρτυρίων με σκοπό να έρθουν στη δικαιοσύνη οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV η αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης.

Μάλιστα πριν από λίγο διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να ανοίξουν και πάλι τον φάκελο. Όπως τους είπε, πρέπει να εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες, καθώς και πιθανά κενά που μπορεί να υπήρξαν στην υπόθεση.  

Σε ερώτηση του Open TV προς τους αξιωματικούς της Ασφάλειας αναφορικά με το εάν δέκα χρόνια μετά θα μπορέσουν να βρουν κάτι, η απάντηση ήταν ότι «αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και ότι είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν, η απάντηση ήταν θετική. «Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι’ αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ