Ελλαδα

Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης

Εξέτισε οκτώ χρόνια και πέντε μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής, Νίκος Σειραγάκης
Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής, Νίκος Σειραγάκης ©EUROKINNISSI

Αποφυλακίστηκε μετά από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες ο Νίκος Σειραγάκης, που είχε καταδικαστεί με 401 χρόνια συνολικής φυλάκισης για παιδεραστία.

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών όπου εξέτιε την ποινή του ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια συνολικής φυλάκισης κατηγορούμενος για παιδεραστία. Αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής και επειδή είχε συμπληρώσει 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών. Εξέτισε οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή.

Ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο τον Δεκεμβρίου του 2011 επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ακριβώς ίδια ποινή καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Παρέμεινει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στη φυλακή των Γρεβενών. Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την «Κρητική Επιθεώρηση», ο Σειραγάκης δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, από όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνιση του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ενώ με βάση την  απόφαση δεν μπορεί να εμφανιστεί στο Ρέθυμνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ