Ελλαδα

Έγκλημα στη Θεσ/νικη: Τι καταθέτει η σύζυγος του 63χρονου παιδοκτόνου

Ο γιος της της επιτέθηκε και τη χτύπησε με μεταλλική βέργα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
egklima-thessaloniki.png
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η σύζυγος του 63χρονου παιδοκτόνου περιγράφει στην κατάθεσή της τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία την Κυριακή του Θωμά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα του 32χρονου Σάκη, ο οποίος την Κυριακή του Θωμά έπεσε νεκρός, καθώς τον πυροβόλησε ο πατέρας του, παραθέτρει στην καταθεσή της τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα στις ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρει το protothema.gr, εκείνη και ο γιος της και βρίσκονταν μόνοι τους στο σπίτι της, όταν της επιτέθηκε και τη χτύπησε με μεταλλική βέργα. Τις φωνές της για βοήθεια άκουσε γείτονας ο οποίος έσπευσε στο σπίτι και φυγάδευσε την γυναίκα στο σπίτι του. Όταν έφθασε ο σύζυγός της το θύμα του επιτέθηκε φραστικά, ενώ στη συνέχεια τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει και άρχισε να τον χτυπά.

 Ο 63χρονος μπήκε μέσα στο σπίτι και επέστρεψε με μια κυνηγετική καραμπίνα, ενώ μπροστά στα μάτια του γείτονα που προηγουμένως είχε φυγαδεύσει την μητέρα του θύματος, πυροβόλησε τρεις φορές τον γιό του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. «Με τη βοήθεια του γείτονα του, το θύμα απομακρύνθηκε από την οικία του, αλλά ακολουθήθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος έβαλε άλλες τρεις φορές εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα» σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί στη δικογραφία. Κατά την αυτοψία, βρέθηκαν συνολικά 6 κάλυκες, οι τρεις από τους οποίους στον προαύλιο χώρο της οικίας και οι υπόλοιποι τρεις στο οδόστρωμα σε μικρή απόσταση από τη σορό. Οι πέντε απ’ αυτούς περιείχαν σκάγια που χρησιμοποιούνται για μικρά θηράματα και ο ένας περιείχε σφαιρίδια (ή εννιάβολα δράμια) που χρησιμοποιούνται για μεγάλα θηράματα. Η καραμπίνα εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας ο 32χρονος έμενε με τους γονείς του στο ισόγειο μεζονέτας, ενώ στο πάνω μέρος μένει η κόρη της οικογένειας μαζί με το τεσσάρων ετών κοριτσάκι της και το σύζυγό της. Ο 32χρονος δεν εργαζόταν καθώς είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, με ποσοστό αναπηρίας 67%, ενώ λάμβανε και αναπηρική σύνταξη. Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει μέλη της οικογένειας η σχιζοφρένεια εκδηλώθηκε στο θύμα εξαιτίας των ναρκωτικών ουσιών που έπαιρνε πριν ενηλικιωθεί. Ενώ φέρεται να έχει νοσηλευτεί και στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ το τελευταίο διάστημα παρακολουθούνταν από ιδιώτη ψυχίατρο.

Μετά το φονικό ο 63χρονος συνταξιούχος πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε. Εκεί εκτυλίχθηκε η δεύτερη φάση του οικογενειακού δράματος όπου η σύζυγός του αλλά και η κόρη του στέκονταν στο πλευρό του μη μπορώντας να πιστέψουν όλο αυτό το κακό που τους είχε συμβεί.

Ο 63χρονος μετά την απολογία του την περασμένη Τετάρτη το πρωί ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών. Ο εισαγγελέας του άσκηση ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, αλλά και παράβαση του νόμου περι όπλων. Ο συνήγορος υπεράσπισης προσκόμισε ιατρικά έγγραφα που βεβαιώνουν ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, όμως με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ