Ελλαδα

Κρήτη: Πώς έγινε το φονικό στα Ανώγεια - Ποια ήταν τα θύματα

Φόβοι για βεντέτα - Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φονικό στα Ανώγεια: Αυτά είναι τα θύματα - Φόβοι της αστυνομίας για βεντέτα μεταξύ των οικογενειών - Πώς έγινε το κακό.

Νεότερα στοιχεία για το φονικό στα Ανώγεια, με τους δύο νεκρούς και τον έναν τραυματία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι τεταμένη, με την αστυνομία να ανησυχεί για βεντέτα μεταξύ οικογενειών. Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν 8 κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Το φονικό στα Ανώγεια σημειώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου 2020 σε γειτονιά του Περαχωρίου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας 63χρονος, ο Λευτέρης Καλομοίρης, είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη σε καφενείο του οικισμού. Αφορμή για τον άγριο καβγά που ξέσπασε ήταν μια διαμάχη για ένα υπόστεγο σε χωράφι. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και πιάστηκαν στα χέρια, ενώ στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα και έγινε το κακό.

Ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος, πυροβόλησε και σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης, γιος του 63χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς του για το αιματηρό συμβάν. Τράβηξε όπλο και σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, ένα ακόμη άτομο, 30 ετών, το οποίο βρέθηκε στο σημείο, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ του 63χρονου σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Εντός της ημέρας αναμένεται να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Φονικό στα Ανώγεια - Φόβοι για βεντέτα

Τα σπίτια των δύο νεκρών βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση.

Στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες.

«Πρέπει να διαφυλαχτεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας» ανέφερε από τη μεριά του ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Με πληροφορίες από cretapost/zarpanews/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ