Ελλαδα

Έτσι θα πηγαίνουμε στο κομμωτήριο μετά τις 4 Μαΐου

Με μάσκα και με απόσταση δύο μέτρων και μόνο αφού πρώτα έχουμε κλείσει ραντεβού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με μάσκα, με απόσταση δύο μέτρων και μόνο αφού πρώτα έχουμε κλείσει ραντεβού, θα πηγαίνουμε στο κομμωτήριο, στο κουρείο και στην αισθητικό μας μετά τις 4 Μαΐου

Άνδρες και γυναίκες περιμένουν την 4η Μαΐου για να μεταβούν σε κουρεία ή κομμωτήρια έπειτα από 50 σχεδόν μέρες καραντίνας. Πώς όμως θα επιστρέψουμε σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής;

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ανήκουν στην πρώτη κατηγορία των καταστημάτων που θα ξεκινήσει η επαναλειγτουργία τους την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για τον νέο κορωνοϊό, δηλαδή την 4η Μαΐου. Ωστόσο, η επαναλειτουργία τους θα γίνει με νέους κανόνες και διευρυμένο ωράριο, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και των συνθηκών υγιεινής, ασφάλειας και προφύλαξης απέναντι στον νέο κορωνοϊό.

Έτσι, προβλέπονται τα εξής:

Ωράριο Λειτουργίας: Από τις 7.00 - 22.00 τις καθημερινές και από τις 7.00 - 21.00 τα Σάββατα.

Τρόπος Προσέλευσης:  Μόνο με ραντεβού – η επιχείρηση υποχρεούται να τηρεί κατάλογο.

Κανόνες λειτουργίας:

1. Απόσταση 2 μέτρων ανά άτομο:

  • έως 20 τ.μ. 4 άτομα,
  • από 20 τ.μ. - 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο / 10 τ.μ. και
  • άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1/ 15 τ.μ.
  • Σε περίπτωση περισσοτέρων τους ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 / 10 τ.μ.


2. Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια.

4. Μη χρήση ανελκυστήρων (σε περίπτωση ανάγκης, χρήση του 40% των προβλεπόμενων ατόμων, ενώ αν το κατάστημα έχει κυλιόμενες δεν επιτρέπεται στους πελάτες η χρήση του ανελκυστήρα).

Τον τρόπο λειτουργίας κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ