Ελλαδα

Ιερόθεος: Το σπίτι των πιστών είναι η εκκλησία

Τί είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου για την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ιεράς Συνόδου για το άνοιγμα των εκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος, αναφέρθηκε στις προτάσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών μετά την χθεσινή 26, Απριλίου, επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, στον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας ζήτησε να ανοίξουν και πάλι οι εκκλησίες. 

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, ανέφερε στην εκπομπή «MEGA Mag», ότι πρόκειται για μια «επιστολή αγωνίας», καθώς αυτό που θέλει ο εκκλησιαστικός κόσμος είναι να «μείνει σπίτι του και σπίτι του είναι η εκκλησία». Για να πραγματοποιηθεί αυτό, στην επιστολή έχουν προταθεί τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πιστών και των ιερέων.  

Σύμφωνα με αυτά, θα υπάρχει απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πιστών, εξαερισμός μέσα στους χώρους λατρείας, αντισηπτικά σε εισόδους και εξόδους, συχνές απολυμάνσεις και σωστή χρήση των μεγάφωνων για τους πιστούς που θα παραμένουν έξω από τους ναούς προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης, Ιερόθεος, υποστήριξε πως η πρόταση αυτή έχει συζητηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και φαίνεται πως θα γίνει αποδεκτή. «Ο λαός θέλει μια συμπαράσταση, εμψύχωση και αυτή θα την προσφέρει ο θεός. Την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων αναλαμβάνουν οι ιερείς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια», τόνισε. 

Τέλος, ο  εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου υποστήριξε πως «αν δεν συμπεριληφθούν οι εκκλησίες στα μέτρα αποκλιμάκωσης, θα φανεί ότι υπάρχει ιδεολογική αγκύλωση με την εκκλησία».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ