Ελλαδα

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γυρίζει την Αθήνα με φορτηγό και τραγουδά

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης καλεί τον κόσμο που μένει σπίτι: «Ανοίξτε τα παράθυρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Μπακογιάννης
Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Μπακογιάννης © Instagram

Συναυλία «εν κινήσει» από την Α. Πρωτοψάλτη για την Αθήνα που μένει σπίτι. Μια πρωτοβουλία του δήμου της Αθήνας και του Κώστα Μπακογιάννη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δίνει συναυλία εν κινήσει πάνω σε ένα φορτηγό, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγο το μουσικό του ταξίδι στην Αθήνα από την Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία με την Πρωτοψάλτη μπροστά από το όχημα, ενώ εξηγεί επίσης ποιο είναι το μήνυμα της Σαββατιάτικης πρωτοβουλίας: «Στον δρόμο με Αγάπη. Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!»

  Kostas Bakoyannis

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αθήνας, το φορτηγό θα περάσει και θα σταθεί μπροστά από νοσοκομεία αναφοράς όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού: «Μένουμε σπίτι παραμένουμε αισιόδοξοι. Να γεμίσει η Αθήνα με μουσική, χαρά, ενθουσιασμό κέφι. Ένα φορτηγό γεμάτο τραγούδια γεμίζει την πόλη. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κ. Πρωτοψάλτη και την ομάδα της. Θα κάνει τον γύρο όλης της Αθήνας. Θα σταθεί στα νοσοκομεία, στον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία. Είναι και αυτός ένας τρόπος να πούμε ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη για εμάς». 

Στη συνέχεια βίντεο από τη συναυλία στους 4 τροχούς ανέβασε και η Άλκηστις Πρωτοψάλτης στον λογαριασμό της στο Facebook. 


Από τις 11 το πρωί οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν με ήχους και συναισθήματα, καθώς η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στην πρωτότυπη σκηνή του λευκού φορτηγού του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια, προσκαλώντας τους κατοίκους να γίνουν θεατές αλλά και συμμέτοχοι μιας μοναδικής εμπειρίας.

Και αυτό έγινε: Χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους κι άνοιξαν τα παράθυρα τους. Απόλαυσαν και χειροκρότησαν γεμάτοι ενθουσιασμό και συγκίνηση την ιδιαίτερη αυτή μουσική διαδρομή που σκόρπισε αισιοδοξία και χαρά τους δρόμους της πρωτεύουσας και τις καρδιές των ανθρώπων, θυμίζοντάς τους ότι θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα είμαστε και πάλι έξω στην πόλη όλοι μαζί, πιο ενωμένοι από ποτέ!

«Ας γεμίσουμε με χρώμα και μουσικές τις γειτονιές μας. Ας πάμε κόντρα στο κλίμα των ημερών με ένα χαμόγελο, με μερικές ευχάριστες στιγμές που μας αποζημιώνουν. Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αλλά στρέφουμε και το βλέμμα μας στη θετική πλευρά της ζωής, στα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή. Και τι πιο αισιόδοξο να ανοίγεις το παράθυρό σου και να απολαμβάνεις τη φωνή και τη παρουσία μίας από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της χώρας, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μοίρασε σήμερα τέτοια μηνύματα σε κάθε γωνιά της πόλης. Την ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί πρωταγωνίστησε σε αυτή τη δράση του δήμου μας αλλά γιατί, το χαμόγελο και η φωνή της, μας έδωσε γεύση Άνοιξης» τόνισε μετά την λήξη της συναυλίας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα

«Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αφού δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος σ'εμένα, βρήκα τον τρόπο να πάω εγώ σ'αυτόν ... συγκίνηση  και συναισθήματα μεγατόνων από τα μπαλκόνια, τους δρόμους, τις αυλές και τις ταράτσες. Αγαπώ τον κόσμο, τα  μάτια και η ψυχή μου γέμισαν αγάπη, χαμόγελα και δάκρυα. Ναι, το πιο συγκλονιστικό τρίωρο της ζωής μου... Εύχομαι σύντομα να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας. Ευχαριστώ τους μουσικούς μου, Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Παντελή Ντζιάλα στη κιθάρα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον ηχολήπτη μου Ζαχαρία Σταμούλο για την εθελοντική  συμμετοχή τους, και την παραγωγό μου Τώνια Δραγούνη για την προσφορά της και την άψογη εκτέλεση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Δέδε και τους συνεργάτες τους που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου σε χρόνο ρεκόρ» ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ολοκληρώνοντας το μουσικό ταξίδι στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ και της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ