Ελλαδα

Τσιόδρας από Περιστέρι: 3 νεκροί από κορωνοϊό από τον «Ταξιάρχη»

«Από τους 226 ασθενείς κι εργαζόμενους, οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην κλίνικη «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην κλίνικη «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι © EUROKINISS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ανάμεσά τους και τρεις νεκροί» δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή-λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που επισκέφθηκε την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, από τους 226, οι 37 ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και τρεις νεκροί. Πιο αναλυτικά, μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους. Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

«Όλοι οι θετικοί ασθενείς, έχουν μεταφερθεί η μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει πλέον εδώ κανένας θετικός. Όλοι οι υπόλοιποι τους οποίους τους είδα και τους χαιρέτισα, είναι καλά στην υγεία τους και παρακολουθούνται στενά για όλες τις επόμενες ημέρες που είναι η περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο» πρόσθεσε ο καθηγητής-λοιμωξιολόγος αμέσως μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στην κλινική.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό» κατέληξε.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ-ΚΛΙΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Βιντεο Τσιόδρας στο Ταξιαρχαι

Ο Τσιόδρας στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι

Υπενθυμίζεται πως έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρθηκαν νωρίτερα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ από νωρίς το πρωί, ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική στο Περιστέρι, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ασθενών που μεταφέρονται από την κλινική «Ταξιάρχαι». Ενδεικτική είναι η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «Έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Συγκλονίζει ασθενής με κορονοϊό στο Περιστέρι

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική σε Ελληνικό και Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική στο Περιστέρι,  έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν  ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4  αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Στη δομή «Κασταλία» στο Ελληνικό, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους,  ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107  πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ