- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέχρι 16 Απριλίου το εκτιμώμενο ποσό από τις δωρεές προς το ΕΣΥ είναι 86 εκατ. ευρώ. Για τα 40 εκατ. έγινε η αποδοχή, ενώ τα υπόλοιπα 46 βρίσκονται υπό επεξεργασία.
Σημαντικό πυλώνα στήριξης του ΕΣΥ χαρακτήρισε τις δωρεές που έφθασαν στα 86 εκατ. ευρώ και έχουν γίνει από τους «μεγάλους ευεργέτες», όπως τους χαρακτήρισε, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά, μέχρι στιγμής έχουν συνεισφέρει συνολικά 496 φορείς και οργανισμοί και αποδοχή δωρεάς έγινε για τους 253, ενώ για τους υπόλοιπους 243 είναι σε εξέλιξη η διαδικασία.
«Μέχρι 16 Απριλίου το εκτιμώμενο ποσό από τις δωρεές είναι 86 εκατ. ευρώ. Για τα 40 εκατ. έγινε η αποδοχή, ενώ τα υπόλοιπα 46 βρίσκονται υπό επεξεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και πρόσθεσε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή ελέγχου με άτομα εγνωσμένου κύρους, που θα εισηγηθούν στον υπουργό Υγείας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή και χρηστή αξιοποίηση των κονδυλίων.
«Το υπουργείο Υγείας θα προβεί σε απολογισμό και αναλυτική παρουσία, τόσο για όλες τις δωρεές που έχουν γίνει όσο και για το πού κατέληξαν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία», πρόσθεσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό - Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προστίθενται περίπου 75 χιλιόμετρα σύγχρονης σηματοδότησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.