Ελλαδα

Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής με 14,21 εκατ. ευρώ σε δομές αστέγων

Για τη συνέχιση της λειτουργίας τους έως το 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στήριξη της Περιφέρειας Αττικής με 14,21 εκατ. ευρώ σε δομές αστέγων
Το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με 14,21 εκατ. ευρώ θα στηρίξει η Περιφέρεια Αττικής 13 δομές αστέγων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους έως τα μέσα του 2023

Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας 13 δομών αστέγων, υφιστάμενων και νέων, από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 14,21 εκατ. ευρώ έως το 2023, από το ΠΕΠ Αττικής, ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Η δράση αφορά 7 Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας και 6 Υπνωτήρια. Πρόκειται για τη στήριξη των νέων δομών αστέγων στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Καλλιθέας, του Ασπρόπυργου και του Ρέντη αλλά και τη στήριξη των υφιστάμενων με την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας τους για παροχή υπηρεσιών σίτισης, διανυκτέρευσης, υγειονομικής φροντίδας, και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Σημειώνεται, ότι τα Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) παρέχουν σειρά υπηρεσιών όπως η ψυχοκοινωνική στήριξη, η πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, η ατομική φροντίδα και υγιεινή, η διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης και εργασιακής επανένταξης, η σίτιση και η συμβουλευτική. Παράλληλα, τα Υπνωτήρια ενισχύονται ώστε να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες.

«Σε μία συγκυρία που όλοι καλούμαστε να μείνουμε σπίτι, η σκέψη μας βρίσκεται με όσους δεν έχουν ούτε φροντίδα, ούτε στέγη. Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να μείνει στο πλευρό των αστέγων», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Όπως σημείωσε, η περιφέρεια στηρίζει τους άστεγους με τη χρηματοδότηση της λειτουργίας 13 δομών, αυξάνοντας, μάλιστα, τις σχετικές πιστώσεις και εξασφαλίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας τους έως τις 30/6/2023.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.