Ελλαδα

Κορωνοϊός: Η Κίνα δώρισε 20.000 μάσκες στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Οι 5.000 διατίθενται στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δωρεά 20.000 ιατρικών μασκών από την Κίνα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Δωρεά 20.000 ιατρικών μασκών από την Κίνα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου/ © EUROKINISSI

20.000 ιατρικές μάσκες στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, προσφορά της Κίνας.

Τις 20.000 προστατευτικές ιατρικές μάσκες, δωρεά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρέλαβε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η παράδοση έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, και της πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ.

Με πρόταση του κ. Κουμουτσάκου, 5.000 από τις μάσκες διατίθενται στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Οι υπόλοιπες θα διατεθούν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου. Μετά την παραλαβή, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η δωρεά της Κίνας «είναι ένα μήνυμα καλής συνεργασίας των κρατών μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κοινή απειλή, η απειλή της πανδημίας, που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες όλον τον κόσμο».

Από τη μεριά της η κ. Τσιγιουέ επεσήμανε: «Είναι, όπως καταλαβαίνουμε, μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα. Θεωρώ, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει πολύ αποτελεσματικά μέτρα για την αποτροπή και τον έλεγχο της πανδημίας, τα οποία έχουν φέρει καλά αποτελέσματα».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιουέ
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιούε/© EUROKINISSI

Και συνέχισε, λέγοντας: «Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και ανταλλάσσουμε πληροφορίες και καλές πρακτικές, τις οποίες οι Κινέζοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν αποκομίσει τους τελευταίους μήνες. Αυτές οι μάσκες δόθηκαν από συγκεκριμένες κινεζικές επιχειρήσεις».

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πρόληψη του COVID-19 και χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε. Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν πολύ καλές σχέσεις και θεωρώ πως ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που συμπαρίσταται στην ανάγκη» κατέληξε η πρέσβειρα της Κίνας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ