Ελλαδα

Έχει κορωνοϊό 40 ημέρες αλλά χωρίς συμπτώματα - Θετικός σε 4 τεστ

Η σπάνια περίπτωση ενός εκδρομέα στα Ιεροσόλυμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Φωτογραφία Αρχείου
Κορωνοϊός-Φωτογραφία Αρχείου ©EUROKINNISSI

Σπάνια περίπτωση όπου ένας άνδρας εκδρομέας στα Ιεροσόλυμα είναι εδώ και 40 ημέρες θετικός στον κορωνοϊό χωρίς να έχει συμπτώματα.

Ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο, που ήταν στο γκρουπ των εκδρομέων στα Ιεροσόλυμα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 40 μέρες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να νοσεί χωρίς συμπτώματα. Μία σπάνια περίπτωση έφερε στο «φως» το MEGA, η οποία είναι μία από τις μόλις τρεις  αντίστοιχες στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο 50χρονος διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 40 ημέρες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να νοσεί χωρίς συμπτώματα, ενώ και τα τέσσερα τεστ στα οποία υποβλήθηκε έχουν βγει θετικά.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στους Άγιους Τόπους και νοσηλεύτηκε και αυτός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες. Από τότε, όμως, μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά το εξιτήριο, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον φονικό ιό, χωρίς να έχει το παραμικρό σύμπτωμα της Covid-19.

Μιλώντας για το θέμα, ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι οι 40 ημέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει αρνητικό το τεστ. «Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε. Μπορεί να έχει πολύ μικρότερο ιικό φορτίο από ότι αρχικά είχε αλλά παρόλα αυτά να ανιχνεύεται», δήλωσε στο Mega ο καθηγητής.

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα, σημείωσε» ο κ. Γώγος, αλλά επισήμανε πως για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ