Ελλαδα

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο το μωρό 15 μηνών από την Ξάνθη

Άλλα δυο βρέφη νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το βρέφος από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο».

Σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένο στη ΜΕΘ είναι το κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωναϊό και μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή (12/4).

Το βρέφος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Την ίδια ώρα άλλα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών τα οποία, αρχικά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο», εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμώξεων.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Οι γονείς των νεογέννητων, υποβάλλονται σε εξετάσεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Μαζικά τεστ και «συναγερμός» στο Δροσερό Ξάνθης Εξάλλου, σε επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ για τον οικισμό οικισμό Ρομά στο Δροσερό. Τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Ξάνθη από την Κυριακή, έχουν χωρίσει το Δροσερό σε τρεις τομείς και κάνουν μαζικά λήψεις δειγμάτων σε συνολικά 300 άτομα (100 ανά τομέα) καθώς και μερικές δεκάδες σε άλλες περιοχές που είχαν συσχέτιση με το κρούσμα «μηδέν» του συνοικισμού.