Ελλαδα

Χαρδαλιάς για οικισμό Ρομά στη Λάρισα: 25 τα συνολικά κρούσματα

Σε σύνολο 362 διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό που έγιναν στους κατοίκους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαρδαλιάς για Λάρισα: Συνολικά επιβεβαιώθηκαν 25 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά - Έγιναν 362 διαγνωστικά τεστ

Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Απριλίου 2020 ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έγιναν συνολικά 362 διαγνωστικά τεστ, με τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά να ανέρχονται σε 25. Τα πρώτα 21 προέκυψαν από τους 29 ελέγχους που έγιναν μετά τον εντοπισμό του 32χρονου Ρομά («ασθενής μηδέν»). Ακολούθησαν άλλοι 333 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν ακόμη τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση. Επίσης, επεσήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται», τονίζοντας ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια για να μπει «φρένο» στον κορωνοϊό.