Ελλαδα

Πρεμιέρα του ΠΕΔΥ

Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξεκινά επίσημα σήμερα η λειτουργία των ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), ωστόσο δεν θα δεχθούν ασφαλισμένους, καθώς βάσει του νέου σχεδίου του υπουργείου για το Σύστημα Υγείας, θα πρέπει να αναδιοργανωθούν, διαδικασία που κατά τις εκτιμήσεις θα ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καλούν στο 210-3803470 (με αστική χρέωση) για να κλείνουν ραντεβού με όλες τις ειδικότητες από τις 08.00 έως τις 15.00.

Αρχικά, οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργήσουν με περίπου 800 διοικητικούς και 2.500-3.000 υγειονομικούς υπαλλήλους. Σταδιακά το σύστημα θα ενισχυθεί και θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών.

Οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργούν σε πρώτη φάση κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 07.00 έως τις 19.00, ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους του διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζεται ότι έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοποίησης των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι πολίτες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, δεν θα καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ προκειμένου να εξεταστούν.