Ελλαδα

Μπλόκα σε διόδια και λιμάνια ενόψει Πάσχα - 300 ευρώ το πρόστιμο

Αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες - Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Κορωνοϊός: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια ενόψει Πάσχα - 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες.

Στα 300 ευρώ αυξάνεται το πρόστιμο για όποιον παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας εν όψει Πάσχα, πραγματοποιώντας άσκοπη μετακίνηση εκτός του νομού μόνιμης κατοικίας του.

Επιπλέον, θα αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες, το οποίο και θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε. Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά αυστηρούς και πολλαπλούς ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα, προκειμένου να εμποδίσει οποιονδήποτε επιθυμεί να μεταβεί στην ύπαιθρο από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και συμβάλλοντας με τη συμπεριφορά του στη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού. Προς αυτήν την κατεύθυνση στήνονται μπλόκα σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου. «Η μάχη συνεχίζεται» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας ότι ο Απρίλιος είναι ένας «εξαιρετικά δύσκολος και κρίσιμος μήνας», ο οποίος και θα κρίνει αν τελικά θα μπει «φρένο» στον κορωνοϊό.

«Η ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο, τα χωριά και τα νησιά μας, επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις. Έτσι, εδώ και λίγα λεπτά, από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου 2020, στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των Ι.Χ. οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση» ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το Λιμενικό Σώμα θα προχωρεί σε ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς και σε όλα τα λιμάνια, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα αεροδρόμια.

Μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων και ΚΤΕΛ: Ποιοι εξαιρούνται

Ειδικότερα, αναφορικά με την κίνηση προς τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως θα επιτρέπεται «μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα της Αστυνομίας στα λιμάνια για να μην πάει κόσμος στα νησιά εν όψει Πάσχα/© EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού και δύο θανάτους από Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορέων στην Ελλάδα στους 1.884. Την ίδια στιγμή οι νεκροί από κορωνοϊό έχουν φθάσει τους 83.