Ελλαδα

Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά έως 10 μποφόρ στο Αιγαίο

Η πρόγνωση από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θυελλώδεις άνεμοι
Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός αλλά παραμένουν άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, με τοπικές βροχές μόνο να σημειώνονται σήμερα το πρωί στην Ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Παρά τη βελτίωση, πάντως, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο συνεχίζουν να πνέουν θυελλώδεις έως 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με ριπές που στη Σαμοθράκη και την Παξιμάδα Καρύστου έφθασαν τα 119 και τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, αντίστοιχα.

Κατά το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας, τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, καθώς επίσης στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται αύριο, Τετάρτη 8 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ