- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Ελ. Βενιζέλος»: Κάθετη πτώση στην επιβατική κίνηση
Η πανδημία κορωνοϊού «σάρωσε» τις αεροπορικές εταιρείες
Κάθετη πτώση 61,3% στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού.
Ως ο χειρότερος μήνας στην ιστορία λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καταγράφεται ο Μάρτιος, με την επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» να εμφανίζει κάθετη πτώση της τάξης του 61,3%, ως συνέπεια της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεων της στα αεροπορικά ταξίδια.
Ο τομέας των αερομεταφορών έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, αφού λόγω της πανδημίας, αεροπορικές εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους, αναστέλλουν δρομολόγια, θέτουν χιλιάδες εργαζομένους τους σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών. Έτσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», κατά τον περασμένο μήνα στον Διεθνή Αερολιμένα διακινήθηκαν μόλις 640.000 επιβάτες, σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγότεροι από ό,τι τον Μάρτιο του 2019. Η εξέλιξη της κίνησης επιδεινώθηκε ραγδαία κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λόγω των εκτεταμένων μέτρων αποκλεισμού χωρών, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή πτήσεων πολλών αεροπορικών εταιρειών. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 60% και 62% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 20,5% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 18,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 24,4%.
Σε ό,τι αφορά την κίνηση των αεροσκαφών καταγράφεται πτώση κατά 33,7%. Σημειώνεται πως στο εσωτερικό της χώρας η πτώση είναι κατά 30%, ενώ στο εξωτερικό κατά 36% τον περασμένο Μάρτιο. Η μεγαλύτερη πτώση στο δίκτυο εξωτερικού οφείλεται στην ακύρωση μεγάλου αριθμού πτήσεων, ωστόσο πλήγμα δέχθηκε και το εσωτερικό δίκτυο -το οποίο ήταν ήδη επιβαρυμένο - λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων. Στο μεταξύ, τον Ιανουάριο η συνολική κίνηση αεροσκαφών στον ΔΑΑ αυξήθηκε κατά 0,9%, ενώ τον Φεβρουάριο κατά 2,9% με τις πτήσεις εξωτερικού να ενισχύονται κατά 7,8% έναντι μείωσης 3,8% που κατέγραψαν οι πτήσεις εσωτερικού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.