Ελλαδα

Με super puma στο «Σωτηρία» η 69χρονη με κορωνοϊό από τη Μύκονο

Παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό εδώ και 10 μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
video 1585824995

Με super puma μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αθήνας «Σωτηρία» η 69χρονη με κορωνοϊό από τη Μύκονο.

Με ελικόπτερο σούπερ πούμα διεκομίσθη από τη Μύκονο σε νοσοκομείο της Αθήνας η 69χρονη από την Άνω Μέρα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί των ανέμων.

Η γυναίκα, που εμφάνισε πριν από 10 ημέρες συμπτώματα, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό, και πριν τρεις ημερες νοσηλεύτηκε σε ειδικό αυτόνομο χώρο που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασής της, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στην Αθήνα και πριν από λίγο ελικόπτερο σούπερ πούμα προσγειώθηκε στο νησί για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στην Αθήνα. Η ηλικιωμένη μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Μυκόνου με τη δημοτική αρχή του νησιού για το θέμα του κορωνοϊού, μετά την καταγραφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 στο νησί των ανέμων.

Οι αρμόδιες αρχές θα θέσουν επί τάπητος τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με αφορμή την περίπτωση της 69χρονης στην Άνω Μέρα, θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα πάρουν αποφάσεις για λήψη περαιτέρω μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψης του κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ