- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το 50% των Ελλήνων πιστεύει πως θα κολλήσει τον κορωνοϊό
87% κρίνει θετικές τις κινήσεις του πρωθυπουργού
Το 50% των Ελλήνων πιστεύει πως θα κολλήσει κορωνοϊό ενώ το 87% κρίνει με θετικό πρόσημο τα μέτρα και τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τεράστιο είναι το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύει πως θα κολλήσει κορωνοϊό όπως έδειξε έρευνα που διεξήχθη στο τέλος Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, σε ένα δείγμα 1.200 ερωτηθέντων, το 50% εξέφρασε το φόβο ότι θα κολλήσει εν τέλει τον κορωνοϊό ενώ μόλις το 42% έκρινε το ενδεχόμενο λιγότερο πιθανό.
Όσον αφορά, την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 67% απάντησε πως την παρακολουθεί ανελλιπώς, 21% δύο με τρεις φορές εβδομαδιαία ενώ το 86% την έκρινε ως επαρκή και τεκμηριωμένη. Ακόμα, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το ζήτημα καλύπτεται επαρκώς από την ελληνική τηλεόραση και το 35% πως η στάση των καναλιών είναι ίδια με άλλες φορές στο παρελθόν.
Για τις ενέργειες και τα μέτρα που πάρθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η πλειοψηφία σε ποσοστό 87% του απέδωσε τα εύσημα ενώ ειδικότερα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνο είναι το 54% του κοινού με 37% να ζητά τη λήψη περισσότερων μέτρων.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σε ύψος 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα, έχει αυξηθεί η προσωπική υγιεινή ενώ το 75% κρατά τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση από ανθρώπους που συναντά στο δρόμο.
Τέλος, αναφορικά με την εργασία και το εισόδημα των πολιτών, το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία ενώ το 50% θεωρεί πως η κατάσταση δε θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι το καλοκαίρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Προληπτική αλλαγή μηχανής στην Οινόη
Eίχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα
Επιχείρηση του Λιμενικού με 38 άτομα στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
Οι εικόνες του συρμού έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες
Τι δήλωσαν επιβάτες του αεροσκάφους
Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για το δίκτυο ιρανικής κατασκοπείας στην Ελλάδα από Αζέρους πράκτορες «χαμηλής και μεσαίας στρατολόγησης».
Βανδαλίστηκε από αγνώστους όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε δημοπρασία
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.