Ελλαδα

52 φορές πάνω η τιμή των μασκών, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Αισχροκέρδεια σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων καταγγέλλει η ομοσπονδία εργαζομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52 φορές πάνω η τιμή των μασκών, λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Από 0,40 λεπτά στα 21 ευρώ οι μάσκες © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για αισχροκέρδεια, καθώς, όπως αναφέρει, η τιμή των μασκών ανέβηκε από 0,40 λεπτά σε 21 ευρώ, δηλαδή πάνω από 50 φορές πάνω

Αισχροκέρδεια καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέροντας ότι οι εταιρείες, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη, αισχροκερδούν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. «Τα Νοσοκομεία αναγκάζονται πια να αγοράζουν τις μάσκες μέχρι και 52 φορές πιο ακριβά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Ζακύνθου που προμηθεύτηκε μάσκες υψηλές προστασίας προς 21 ευρώ τη μία από 0,40λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν τρεις μήνες. Θα πρέπει να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Εισαγγελέας να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει «οι εργαζόμενοι για να προστατευθούν λόγω της μεγάλης έλλειψης σε προστατευτικό υλικό κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας (Ξάνθη, Δρομοκαϊτειο κ.α.). Σχεδόν πια όλα τα Νοσοκομεία ετοιμάζονται να ράψουν μάσκες. Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να διαθέσουν 5.000 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου και αγόρασαν μάσκες για τη προστασία των εργαζομένων.
Είναι θετικές προσπάθειες αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας. Άμεσα λοιπόν τα Νοσοκομεία θα πρέπει να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό ειδικά μάσκες και στολές υψηλής προστασίας που είναι είδη πολυτελείας πια στα Νοσοκομεία. Για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να επιταχθούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ