Ελλαδα

Ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα ζητά ο Λιβάνιος από τους Δημάρχους

Η απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα σε όλη τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η επιστολή του Θ. Λιβάνιου στους Δημάρχους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Κορωνοϊός και αδέσποτα ζώα: Επιστολή του Υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου στους Δημάρχους για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αμέσως μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον Πρωθυπουργό, προχώρησε σε ενημέρωση όλων των Δήμων της χώρας σχετικά με την ειδική μέριμνα που χρειάζεται να δώσουν στα αδέσποτα ζώα. Με επιστολή του στα Δημαρχεία όλης της Επικράτειας τονίζει την ανάγκη λήψης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να φροντίσουν.

Το περιεχόμενο της επιστολής έγινε γνωστό σήμερα, με τον κ. Λιβάνιο να στέκεται στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των Δημάρχων και την ανάγκη να βοηθηθούν τα αδέσποτα ζώα. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο όλης της επιστολής.

«Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, ανακύπτει ανάγκη λήψης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, καθώς επίσης και για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν για οποιοδήποτε λόγο να τα φροντίσουν.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακτέχει και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή σας στη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε σχετικά.»

Η επιστολή του Θ. Λιβάνιου στους Δημάρχους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Η επιστολή του Υφυπουργού Υγείας, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου συνοδεύτηκε λίγες ώρες μετά και από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, στην οποία έγινε επίσης λόγος για την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων αυτές τις δύσκολες μέρες.

«Στο διάγγελμα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ότι απαγορεύεται η άσκοπη και χωρίς αιτία κυκλοφορία μας λόγω της γνωστής πανδημίας. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε στην επίσημη του Υπουργείου σελίδα του τα παρακάτω:

«Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή μας ευθύνη. Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός.

Επομένως σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών δεν μπορεί να είναι και η κανονικότητα του σήμερα.

Αναμένουμε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας σε 1-2 μέρες ειδική ανακοίνωση για τα αδέσποτα. Μέχρι τότε συμπληρώνουμε την φόρμα μετακίνησης κατά τη γνώμη μας στο σημείο 5, όπου αναγράφονται τα κατοικίδια, γράφοντας την ένδειξη «σίτιση αδέσποτων» και φυσικά κρατάμε την ταυτότητά μας.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί της φόρμας μια κόλλα χαρτί, όπου αναγράφουμε τα στοιχεία μας και τον λόγο και τόπο της μετακίνησης ή στέλνουμε sms στο 13033  1-6( με το σημείο 5 αν αφορά τάισμα ή  από το 1-6 ανάλογα με τον λόγο που βγαίνουμε έξω) ΚΕΝΟ ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ