Ελλαδα

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων - Πότε πληρώνει κάθε Ταμείο

Τα μέτρα για την είσπραξη των αγροτικών συντάξεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταξιούχος
Συνταξιούχος © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των μέτρων αποφυγής κάθε είδους συγχρωτισμού, ο ΕΦΚΑ έχει ήδη λάβει απόφαση για σταδιακή καταβολή των συντάξεων σε 3 «δόσεις».

Από σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου, εν μέσω πανδημίας κορωνοιού, ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου 2020, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των μέτρων αποφυγής κάθε είδους συγχρωτισμού, ο ΕΦΚΑ έχει ήδη λάβει απόφαση για σταδιακή καταβολή των συντάξεων σε 3 «δόσεις», ώστε να μην πέσουν όλες οι πληρωμές μαζί και δημιουργηθούν συνθήκες συνωστισμού στις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση όλοι επαναλαμβάνουν πως οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να μεταβούν στις τράπεζες για να εισπράξουν την σύνταξή τους, καθώς τα χρήματα πιστώνονται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι ειδικοί μάλιστα προτρέπουν τους συνταξιούχους να κάνουν χρήση των τραπεζικών καρτών που έχουν.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Για την πληρωμή 369.000 αγροτικών συντάξεων και λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας τα ΕΛΤΑ έχουν ανακοινώσει τα εξής μέτρα :

Η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές),
πρέπει να τηρείται η απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου
για την υπογραφή απαιτείται στυλό του συνταξιούχου

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Κι ενώ οι ταχυδρόμοι θα πληρώνουν στην ελληνική επαρχία τις αγροτικές συντάξεις, τα χρήματα των πρώην ελεύθερων επαγγελματιών που ασφαλίζονταν σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ θα έχουν ήδη πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

-Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.