Ελλαδα

Γεννηματά: Στηρίζουμε τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών

Όπως σημείωσε από το βήμα της Βουλής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απόλυτη στήριξη στις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών παρέχει το ΚΙΝΑΛ όπως διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά, που κάλεσε τους πολίτες να υπακούσουν στα μέτρα.

Τη σημασία της υπακοής στα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Στηρίζουμε όλες τις προτάσεις που εισηγούνται για τον κορωνοϊό οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως αντιπολίτευση είναι να παρακολουθούμε την υλοποίηση των μέτρων και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

»Σε κανέναν δεν αρέσει ο περιορισμός της ελευθερίας. Όλοι μας ασφυκτιούμε στο σπίτι. Όμως, πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τους πιο ευάλωτους, αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και αυτούς που παράλληλα δίνουν μία άλλη μάχη και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών» σημείωσε αρχικά η Γεννηματά και πρόσθεσε όσον αφορά τον Τσιόδρα και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές:

«Ο κ. Τσιόδρας όσο μπορώ να καταλάβω από τις συζητήσεις που έχω με πολλούς ανθρώπους, είναι ένα στήριγμα αυτή τη στιγμή. Εμπνέει σιγουριά. Κοντά στην επιστημονική γνώση δείχνει άνθρωπος και αυτό εγώ το υπολογίζω πολύ σοβαρά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες. Εμείς θα πιέζουμε την κυβέρνηση να υλοποιεί τις αποφάσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών επιτροπών, χωρίς κενά στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Τέλος, για την πρόταση ένταξης των νοσηλευτών του Δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά επεσήμανε πως «είναι μία μεγάλη αδικία και νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να λεχθεί τώρα. Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κίνημα στο Διαδίκτυο, μακριά από τα κόμματα, που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, νέοι άνθρωποι συγκεντρώνουν υπογραφές και μαζί με το χειροκρότημα χρειάζεται και η έμπρακτη στήριξη αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη κάθε ημέρα».