Ελλαδα

Κεραμέως: Προσπαθούμε να γίνουν οι πανελλαδικές το συντομότερο

Ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική εκπομπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως πανελλαδικές
Για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών μίλησε η Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Να μην παρεκκλίνουν πολύ από την αρχική ημερομηνία έναρξής τους οι Πανελλαδικές εξετάσεις προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας όπως διεμήνυσε η Νίκη Κεραμέως.

Την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξής τους επεσήμανε με δηλώσεις της η υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Η Κεραμέως δεσμέυθηκε με όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή πως καταβάλλονται προσπάθειες από τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας, ούτως ώστε οι Πανελλαδικές εξετάσεις να μην απομακρυνθούν πολύ χρονικά από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια η υπουργός, τα όπλα για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού είναι «η επέκταση του σχολικού έτους, η μείωση της ύλης και η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Τέλος, όσον αφορά το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, η Κεραμέως υποστήριξε πως «δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ