Ελλαδα

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

Παρατηρήθηκε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών που αγνόησε την οδηγία #menoumespiti και έκανε βόλτες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στο Σέιχ Σου αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κορωνοϊού (το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης) προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Καταλυτικό ρόλο για να αποφασιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κορωνοϊού ήταν η παρουσία σημαντικού αριθμού πολιτών που αγνόησαν την οδηγία του ΕΟΔΥ #menoumespiti και έκανε βόλτες στο δάσος. Το μέτρο ισχύει τόσο για πεζούς όσο και οδηγούς. Για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει κλειστο το Σέιχ Σου, θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο κ.λπ.).

Ήδη, αστυνομικοί προχωρούν στην απομάκρυνση πολιτών από το Σέιχ Σου, ενώ περιπολικά τοποθετούνται στις εισόδους που οδηγούν στην «καρδιά» του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός: Δήλωση Τζιτζικώστα για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

«Παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, παρά τις οδηγίες που έχουμε δώσει για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων, ορισμένοι επιμένουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού να συμπεριφέρονται αντικοινωνικά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία και να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σήμερα Κυριακή καταγράφεται μαζική συγκέντρωση πολιτών στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αποφάσισα να απαγορεύσω την κυκλοφορία στο Σέιχ Σου για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μην επιτρέψουμε τη διάδοση του κορονοϊού» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Και πρόσθεσε: «Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας και θα αστυνομεύεται διαρκώς για όσο διάστημα χρειαστεί. Απευθύνω εκ νέου έκκληση προς όλους για παραμονή στο σπίτι. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Μένουμε σπίτι».

Εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κορωνοϊού, συνεχίζονται οι πτήσεις του drone που έχει επιστρατεύσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να προτρέπει τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.