Ελλαδα

Θεοδωράκης, Χωμενίδης κ.ά. παίρνουν τηλέφωνο όσους είναι μόνοι

Milame: Η πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη για «να μην ερημώσουν οι ζωές μας»

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

milame: Στην πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, γνωστοί σχολιαστές αλλά και όλοι οι δημιουργοί podcast του pod.gr.

Με ένα κείμενο στο Facebook με τίτλο «Ερημώνουν οι δρόμοι- Να μην ερημώσουν και οι ζωές μας» ο Σταύρος Θεοδωράκης γνωστοποίησε την έναρξη μιας πρωτοβουλίας συμπαράστασης σε απομονωμένους, μοναχικούς και ηλικιωμένους.

«Μείνετε σπίτι!» είπαμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους –και καλά κάναμε βέβαια–σημειώνει στο κείμενο του ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι όλη μέρα μέσα στο σπίτι τους; Και μη μου πείτε να ακούσουν μουσική, να διαβάσουν βιβλία, να παίξουν επιτραπέζια, να μαγειρέψουν όλοι μαζί – ποιοι «μαζί»; Αυτά είναι για το Instagram.

«Αν τους παίρναμε ένα τηλέφωνο;» Η ιδέα είναι απλή. Όλοι ξέρουμε έναν άνθρωπο που είναι μόνος. Είναι ακόμη-ακόμη και ένας θείος που τον έχουμε συνεχώς έγνοια αλλά πόσες φορές να του τηλεφωνήσεις;

Πάρτε την άδειά τους, λοιπόν, και στείλτε μας ένα email στο milame@pod.gr, δώστε μας το όνομά του - το τηλέφωνό του, γράψτε μας και δυο σειρές για το τι πιστεύετε ότι θα ήθελε να συζητήσει, ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να του τηλεφωνήσουμε. Και εμείς θα τον πάρουμε τηλέφωνο!

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, γνωστοί σχολιαστές αλλά και όλοι οι δημιουργοί podcast του pod.gr

Όλοι, όπως λένε, θα δίνουν κάθε μέρα, μία ώρα ο καθένας τους, σε τηλεφωνήματα προς μοναχικούς ανθρώπους και  ηλικιωμένους. Η επαφή θα είναι προσωπική και ιδιωτική, δηλαδή τίποτα από αυτά που θα ακούσουν από όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηχητικών podcast.

Αυτοί είναι οι 31 της πρωτοβουλίας milame

Σωτήρης Βαλάρης

Χριστίνα Βίδου

Κορίνα Βρούσια

Κώστας Γιαννακίδης

Λέτα Γκαρέτσου

Άρης Δαβαράκης

Σταύρος Θεοδωράκης

Τάσος Ιορδανίδης

Ολυμπία Κρασαγάκη

Άντρη Κωνσταντίνου

Χρήστος Λούλης

Νίκη Λυμπεράκη

Στέλιος Μάινας

Σπύρος Μάλλης

Θάλεια Ματίκα

Κατερίνα Μπακογιάννη

Γωγώ Μπρέμπου

Αθηναίς Νέγκα

Αργύρης Ξάφης

Δώρα Παντέλη

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Θανάσης Πάτρας

Ανδρέας Πετρουλάκης

Βασίλης Σκουντής

Μαρία Σολωμού

Γιάννης Στάνκογλου. 

Παύλος Τσίμας

Μάγια Τσόκλη

Χρήστος Φερεντίνος

Λευτέρης Χαρίτος

Χρήστος Χωμενίδης