Ελλαδα

Συμβόλαιο εμπρησμού η φωτιά στο One Happy Family, στη Λέσβο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρεις άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής ταυτοποιήθηκαν για τη φωτιά της δομής προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο

Συμβόλαιο εμπρησμού φαίνεται πως ήταν η φωτιά που ξέσπασε στις 7 Μαρτίου και κατέκαψε την ημερήσια δομή ψυχαγωγίας και άτυπης εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, που λειτουργούσε η οργάνωση One Happy Family. Για τον εμπρησμό ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, με τη βοήθεια καμερών κοντινών επιχειρήσεων, τρεις αλλοδαποί παλαιστινιακής καταγωγής. Ο ένας από αυτούς, 59 ετών, είναι κάτοικος Μυτιλήνης, ενώ οι άλλοι δύο είναι κάτοικοι Αθηνών και ήρθαν στη Μυτιλήνη ειδικά για τον εμπρησμό. Στην υπόθεση ερευνάται η εμπλοκή και ενός τέταρτου ατόμου ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.stonisi.gr, από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών επιχειρήσεων φάνηκε ότι ο αλλοδαπός με το ελληνικό διαβατήριο, με το αυτοκίνητό του, ανέβηκε με τους συνεργούς του στο λόφο όπου βρισκόταν η δομή. Και αφού μπήκε η φωτιά επιβιβάστηκαν πάλι στο αυτοκίνητο και κατέβηκαν.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.