Ελλαδα

Αύγουστος Κορτώ για τους εκδρομείς του κορωνοϊού: Αδιανόητοι τύποι

Πήραν τις εθνικές γιατί αδυνατούν να διαχειριστούν τη μοναξιά τους, να κάνουν παρέα στον εαυτό τους, το μήνυμά του στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aυξημένη κίνηση στα διόδια, καθώς οι εκδρομείς του κορωνοϊού πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια/© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Aυξημένη κίνηση στα διόδια, καθώς οι εκδρομείς του κορωνοϊού πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια/© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυστηρή κριτική από τον Αύγουστο Κορτώ στους εκδρομείς του κορωνοϊού που πήραν τον δρόμο για τα χωριά, αδυνατώντας να κάνουν παρέα στον εαυτό τους.

Οργισμένη ανάρτηση για τους εκδρομείς του κορωνοϊού από τον Αύγουστο Κορτώ. Σε κείμενό του στο Facebook ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρεται στους εκδρομείς του κορωνοϊού που πήραν τις εθνικές παρά τις σαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ανάγκη να μείνουμε όλοι σπίτι.

Ο Αύγουστος Κορτώ κάνει λόγο για «απερίσκεπτες, αντικοινωνικές -οριακά εγκληματικές- συμπεριφορές» εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού από οδηγούς που μεταφέρουν το ιϊκό φορτίο τους στα χωριά, όπου «δεν υπάρχουν ούτε γάζες και ο ηλικιωμένος πληθυσμός μπορεί να σβήσει μεμιάς σαν το κερί».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ για τους εκδρομείς του κορωνοϊού:

«Οι απερίσκεπτες, αντικοινωνικές -οριακά εγκληματικές- συμπεριφορές που βλέπουμε εν μέσω πανδημίας (όπως, λόγου χάρη, το κύμα των αδιανόητων τύπων που πήραν σήμερα τις εθνικές, για να μεταφέρουν το ιϊκό φορτίο τους στα χωριά, όπου δεν υπάρχουν ούτε γάζες, και ο ηλικιωμένος πληθυσμός μπορεί να σβήσει μεμιάς σαν το κερί) πηγάζουν ΟΛΕΣ από μία βασική ανημποριά: Την έλλειψη αυτάρκειας. Με τόσα μέσα στη διάθεσή τους, με τέτοιο κίνδυνο έξω απ' την πόρτα τους, πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να διαχειριστούν τη μοναξιά τους, να κάνουν παρέα στον εαυτό τους.

» Κι αυτή η αδυναμία, φυσικά, δεν προκύπτει αυτομάτως, ούτε είναι προσωπικό κουσούρι: Οφείλεται αποκλειστικά στα ελλείμματα -δραματικά, ασυγχώρητα- του εκπαιδευτικού συστήματος. Αν στο σχολείο μας μάθαιναν ότι το διάβασμα δεν είναι αγγαρεία, ή εργαλείο εξασφάλισης καλών βαθμών, αλλά απόλαυση, όλοι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι που θέτουν εαυτούς και αλλήλους σε θανάσιμο κίνδυνο, θα ήταν αυτάρκεις: Θα έπιαναν ένα βιβλίο στα χέρια τους, κι ο σερνάμενος χρόνος θα κυλούσε νεράκι.

» Το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια ή χούι: Είναι είδος πρώτης ανάγκης, παρηγοριά, σωτηρία».

koronoios-avgoustos-korto.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ