Ελλαδα

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων από σήμερα

Έσχατο μέτρο η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τα σενάρια που εξετάζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρτι
Πάρτι © picjumbo.com / viktorhanacek/

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων. Στο τραπέζι το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων προχώρησε η κυβέρνηση, ενώ εξετάζει και την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως έχει εφαρμοστεί σε Ιταλία και Ισπανία, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση και μετάδοση του κορωνοϊού.

Από σήμερα, λοιπόν, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ στους παραβάτες, ενώ πλέον οι ελληνικές αρχές θα απευθύνουν αυστηρές συστάσεις προκειμένου οι πολίτες να εξέρχονται από τα σπίτια τους μόνον για λόγους ανάγκης.

Οι λόγοι ανάγκης θα αφορούν περιοριστικά στην προσέλευση στον γιατρό τους, στην εργασία τους, στην τράπεζά τους, στα πρατήρια καυσίμων, στην παροχή βοήθειας σε ευπαθές ή ηλικιωμένο άτομο, στη σωματική άσκηση και στη βόλτα του κατοικίδιου ζώου τους.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, το αν θα παρθεί η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας θα κριθεί από την πειθαρχία των πολιτών στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων και στην έξοδο από το σπίτι μόνο για λόγους ανάγκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ