Ελλαδα

Αναβολή στη δίκη της υπόθεσης Τοπαλούδη λόγω κορωνοϊού

Ως τις 2 Απριλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τοπαλούδη δίκη
Αναβολή στη δίκη Τοπαλούδη λόγω κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, η εκδίκαση της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη πήρε αναβολή ως τις 2 Απριλίου.

Αναβολή μέχρι τις 2 Απριλίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Όπως ανακοίνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δικάσιμος αναβάλλεται στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το δικαστήριο εφάρμοσε το σχετικό άρθρο 3 παράγραφος 3 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε χθες για ευρύτερο περιορισμό λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού. Η ΚΥΑ προβλέπει την αναστολή όλων των δικών σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια, πλην των αυτόφωρων αδικημάτων και μόνο για τις περιπτώσεις που υπάρχει κράτηση κατηγορουμένων και αντίστοιχα υποθέσεων προσωρινών διαταγών.

Στην περίπτωση της εκδίκασης της δίκης των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση της φοιτήτριας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εφάρμοσε τη διάταξη που ορίζει ότι: «Για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ